Vsaka barva ima namreč določene zdravilne učinke. Barva živil razkriva hranljive snovi, ki jih le-ta vsebujejo.
Ali veš, da tudi vitamini in minerali določajo barvo?
Oranžna/rumena je bogata s karotenoidi, ki prispevajo k dobremu vidu, razvoju, krepijo imunski sistem ter blagodejno vplivajo na prebavni in sečni trakt, blagodejno vplivajo na želodec in črevesje; rumena živila za požiralnik in tudi pljuča.
Rdeča: njeno največje bogastvo so njeni antioksidanti, kar pomeni, da rdeča hrana ščiti zdravje celic pred prostimi radikali. Je pa tudi dober pomočnik pri ohranjevanju zdravja srca, predvsem je dobra za zdravljenje trebušne slinavke in raka na jajčnikih.Zelena: je bogat vir mineralov, med katerimi prevladujejo železo, kalcij, kalij in magnezij, ter bogat vir vitaminov K, C, E ter večine vitaminov skupine B. Takšna zelenjava vsebuje tudi malenkost omega 3 maščob. Zelena zelenjava nas ohranja mladostne in ščiti arterije, največ koristnih sestavin pa zaužijemo, kadar zelenjavo čim manj toplotno obdelujemo. Vitamin K, ki ga je v zelenih živilih kar precej, odpravlja možnost strdkov v žilah, ščiti kosti pred osteoporozo ter pomaga preprečevati diabetes.Vijolična: vsebuje izjemno zdrava fitohranila, ki krepijo imunski sistem, poživljajo delovanje možganov in zmanjšujejo tveganje za povišan krvni pritisk in holesterol v krvi.