Obožujem petršilj! 🤩💓🌿
Tako na vrtu, kot v jedi, kot okus v ustih. Fantje lahko to potrdijo, ker ga jedo tako za kosilo, kot za večerjo. 🤣🌿😋
Misliš, da je mleko bogat vir kalcija? No, jaz raje pozobam vejico ali dve domačega petršilja. 😉🌿
Ali veš, da si lahko s približno 25 gramov svežega peteršilja na dan na zelo preprost način zvišaš vnos železa, kalcija in folne kisline ter s tem zadostiš tudi dnevni potrebi po vitaminu C? 🤩
Sem omenila, da je tudi prava bomba klorofila? 🤩💚
Še eno dejstvo. 😉 25 gramov (svežega!) peteršilja vsebuje več železa kot 200g svinjski zrezek! 🤩 Veliki količini železa se pridružuje tudi velika količina folne kisline, ki je med drugimi potrebna za tvorbo rdečih krvničk in vitamina C, ki izboljšuje vsrkanje železa.

Pri porodu sem izgubila skoraj 2l krvi in zdravnik je priporočal transfuzijo. 😱 Če bi bila zmožna bi na kolenih prosila, da počakamo. 😉 Ni bilo potrebe. So me uslišali. 🙏 Ko sem nato svoji zdravnici povedala, da polno dojim dvojčka in se prehranjujem rastlinsko se je držala za glavo. Vsak drugi dan sem se vozila na kontrolo. V dobrem mesecu dni sem dvignila železo na mejo normale! S čim? Z bogato, svežo zelenolistnato zelenjavo. 👊🌿💚
🌿 je naravni diuretik
🌿 krepi imunski sistem
🌿 zmanjšuje vnetja v telesu
🌿 skrbi za zdravo srce in ožilje
🌿 zmanjšuje tveganja za nastajanje rakavih obolejn
🌿 pomaga pri vnetjih sečil
🌿 čisti jetra
🌿 poskrbi za svež zadah
Na našem vrtu je povsod. 🤣 In letos res krasno raste! 🤩 Viške sušim. Nekateri ga shranjujejo v zamrzovalniku, jaz pa rada zadržim svetlobo v njem … 💫☀️✨
